Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848
X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

5 tips voor golfen in de regen

Het gaat dit weekend slecht golfweer worden… Speel je competitie? Dan moet je waarschijnlijk gewoon aan de tee verschijnen. We geven je 5 tips om het weekend met regen door te komen.

Reservehandschoen en handdoek 

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Zorg voor een reservehandschoen en droge handdoek. De handdoek dient voor het schoonmaken van de grips en de handschoen kun je af en toe omwisselen. Een natte handschoen of grip maakt het extra lastig om een goede ronde te spelen. Met een wegglijdende club is een shank gegarandeerd.

Een club meer 

Over het algemeen beperkt regen in afstand zowel door de lucht als met het uitrollen van de bal. Ga dus uit van een club meer bij het maken van een volle swing. Heb je last van regen met harde wind dan kan het slim zijn om een punch te slaan. De verschillen in deze slag kun je lezen door op onderstaande button te drukken. 

Ik wil de blog lezen over het slaan van een punch

Ga de oefengreen op

De greens worden ontzettend traag wanneer het regent. Het is dus belangrijk om ondanks de regen toch de green op te gaan en jouw standaard putt- en chiproutine uit te voeren. Het kan slim zijn om eerst tien ballen naar de andere kant van de green te putten. Op deze manier krijg je meer gevoel met de snelheid van de greens. 

Hou je hoofd erbij 

Het regent, je bent nat en je maakt waarschijnlijk meer bogeys of dubbele bogeys dan normaal. Het komt vaak voor dat de regen tussen de oren kruipt. Bedenk op dat moment dat iedereen op de baan last heeft van de regen. Ga terug naar de basis en bedenk van tevoren wat je gaat doen met je volgende slag. Wanneer je hiermee bezig bent, denk je niet aan de regen. 

Bunkers

Bunkers, het advies is om ze te vermijden. Zeker met nat weer kunnen bunkers een probleem vormen. Het zand wordt namelijk compacter. Dit betekent dat je minder zand mee moet nemen bij de bunkerslag. Veel mensen denken dat je harder moet slaan in een natte bunker. Dit moet juist niet! Je swingtempo blijft hetzelfde, je kunt wel extra tijd nemen om je set-up aan te passen. Oefen dit even in de rand van de bunker en ga dan opnieuw staan bij de bal. 

Als je niet hoeft: ga naar de driving range 

Hoef je geen competitie te spelen? Sla dan de ronde over als het echt hard regent. Zoek de driving range op en ga werken aan je swing. Het enige waar 18 holes lopen in de regen goed voor is, is om een verkoudheid op te lopen. Hieronder zie je een oefening van Marjett die je uit kan voeren. 

Wil je meer van dit soort video’s? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!