Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848
X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

5 veel voorkomende problemen met golfmateriaal 

“Een goede golfer mag nooit zijn materiaal de schuld geven.” Je hoort het regelmatig tijdens het lopen van de ronde. Toch is materiaal wel degelijk bepalend voor het resultaat op jouw scorekaart. 

1. Stijve- of buigbare shaft

Wanneer jouw ballen teveel hoogte maken bij de swing is de kans groot dat de shaft te buigbaar is. Speel je de ballen te laag, dan is de shaft te strak en heeft te weinig speling. Er is al jarenlang discussie welke shatfs beter zijn: steel of graphite shafts. Graphite geeft meer lengte, zijn gebruiksvriendelijker in de nadagen van de golf carrière en zijn goedkoper. Een steel shaft geeft meer controle, verlaagd de swingsnelheid en is duurder.

2. Kapotte spikes

Profspelers vervangen de spikes ongeveer na 10 rondes. Of ze pakken gewoon een nieuw paar van de sponsor natuurlijk. Voor de amateur is dit natuurlijk niet mogelijk maar het kan geen kwaad om aan het begin van het seizoen te zorgen voor de juiste grip onder de golfschoen. Voor minder dan € 15,00 heb je weer goede grip onder de schoen. 

3. Goede loft

Uit onderzoek van Golf Digest is gebleken dat meer dan 70% van de ‘betere golfers’ (handicap 0-12) met de verkeerde loft speelt. Het spelen met een verkeerde loft op de driver kan je meters en dus vertrouwen kosten. De juiste loft kan gekozen worden op basis van de swingsnelheid. 

4. Versleten grip 

De grip op de club hoor je een keer in de twee jaar te vervangen. Afhankelijk van de hoeveelheid rondes die gespeeld worden per jaar natuurlijk. Een goede grip voorkomt blessures en verbetert de kwaliteit van jouw spel. Wanneer je de grip van de clubs door een externe partij laat vervangen kost dit ongeveer € 9,95 per club. 

5. Juiste golfbal 

Een dure golfbal hoeft niet altijd de beste te zijn. Veel mensen denken dat het kiezen van de juiste golfbal te maken heeft met afstand. Dit is niet het geval. De balkeuze heeft namelijk vooral impact op het korte spel. De enigste manier om erachter te komen welke bal het beste bij jou past is door het uit te proberen. Ga richting de green spelen en sla meerdere malen met verschillende ballen. Wil je veel of juist weinig spin, dat is de keuze. 

Begin het golfseizoen goed met nieuwe tips van Play Like a Pro! Voor slechts €12,50 heb je onbeperkt toegang tot meer dan 100 golfvideo’s. Klik hier!

Bekijk onze abonnementen 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!