X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

7 tips om jouw golfseizoen goed te beginnen


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

Het nieuwe golfseizoen staat voor de deur. Play Like a Pro helpt je op weg door de stroeve eerste weken op de baan met negen tips om beter te spelen dan vorig seizoen. 

  1. Controleer je ogen 

Het klinkt vreemd, het golfseizoen beginnen bij de Pearle of Specsavers. Maar niets is vervelender dan het neerkomen van de bal missen na een geweldige drive. Laat je ogen dus even checken. Dat gaat je anders punten kosten op je eerste scorekaart van het nieuwe seizoen.

  1. Laat je putter aanmeten 

Uit wereldwijd onderzoek van Golf Digest blijkt dat 2 van de 3 golfers niet binnen de standaard clubafmetingen past met zijn of haar clubs. 28% hiervan hoort zelfs helemaal niet te golfen met de afmetingen van de clubs waar nu mee gespeeld wordt.

  1. Oefen je slechtste bal 

Speel iedere keer twee ballen vanaf de tee. Stel er ligt één bal op de faiway en één bal in het hoge gras, dan speel je de bal vanuit het hoge gras verder met twee nieuwe ballen. Je speelt dan vervolgens weer de slechtste bal van de twee. Doe dit een aantal holes. Op deze manier maak je het voor jezelf ingewikkelder en zal je spel sneller verbeterd. 

  1. Loop in plaats van rijd

Het is niet alleen een stuk gezonder om te lopen. Het is ook nog eens beter voor je mentale gesteldheid na het raken van die ongelooflijke *** bal. Je hebt de tijd om in de frisse buitenlucht de adrenaline te laten zakken en je voor te bereiden op de zware taak die je jezelf zojuist hebt gegeven. Ook kun je onderweg bedenken welke club je gaat gebruiken en tussendoor de scorekaart invullen. Alleen maar winstpunten dus. 

 

  1. Rek je hamstrings 

Als er iets is wat je niet wilt, zijn het wel blessures aan het begin van het seizoen. Na een periode van stilzitten is het daarom belangrijk de hamstrings goed op te warmen en op te rekken. Dit kun je doen door een normale houding aan te nemen, zoals je staat en je rustig voorover te laten vallen. Wanneer je met je handen de grond probeert te raken voel je als het goed is de hamstrings iets oprekken. Doe dit voor- en na het golfen. 

Extra tip: adem uit wanneer je naar de grond reikt. 

  1. Oefen thuis 

Oefen thuis met het putten en de swing. Al raden we het oefenen van de swing met bal af. Door thuis de beweging te oefenen word je swing consistenter en raakt je lichaam gewend aan de beweging. Het putten kun je oefenen door naar bepaalde punten te mikken op het laminaat of vloerbedekking. 

  1. Maak een plan

Voordat je naar de golfbaan gaat is het slim om een plan te maken. Waar ik ga op trainen? Hoe richt ik mijn warming-up in? Deel het in in tijdsblokken en hou je hieraan. Het gaat natuurlijk maar om 1 doel. Die bal in zo min mogelijk slagen in de hole krijgen.

Begin het golfseizoen goed met nieuwe tips van Play Like a Pro! Voor slechts €12,50 heb je onbeperkt toegang tot meer dan 100 golfvideo’s.

Bekijk onze abonnementen 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!