X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Gezond golfen


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

Murk Broos is golffysio voor Play Like a Pro. Bij de video’s vind je diverse oefeningen voor een goede warming up om spierklachten te voorkomen. In deze blog geeft Murk nog wat tips en oefeningen voor gezond golfen.

‘Ik ben nu als fysiotherapeut 25 werkzaam in de gezondheidszorg. Net na de opleiding als fysiotherapeut heb ik eerst in verschillende praktijken waargenomen en vanaf 1994 ben ik een eigen praktijk gestart. Daarnaast heb ik een opleiding acupunctuur gevolgd.
Op sportief gebied heb ik in mijn jeugd eerst getennist en daarna gehockeyd. Na dertig jaar ben ik met hockey gestopt, maar begon ik het spel met de bal te missen. En zo kwam golf om de hoek kijken. In 2012 ben ik begonnen met lessen bij Bryan Seton en heb ik mijn GVB gehaald.

Golfbaan Cromstrijen in Numansdorp is waar ik regelmatig te vinden ben.

Vanuit mijn beroep ben ik altijd geinteresseerd in bewegen en sporten van mensen, zo ook golfspelers. Daarom heb ik gezocht naar interessante cursussen voor golf in combinatie met mijn vak en heb ik de opleiding voor golffysiotherapeut gevolgd.

Afgelopen maand een dag nascholing gevolgd golffysiotherapie. Lid van de GPA, Golf Fysiotherapie. De PGA Holland en de GPA werken nauw samen om de golfers, zowel profesioneel als amateur, optimaal te laten genieten van het golfspel. De PGA pro is er voor de juiste techniek en golfhouding en de Golffysiotherapeut zorgt  ervoor de golfer zo optimaal mogelijk, binnen je eigen mogelijkheden presteren, golfen.

Golftip
Wat belangrijk is voor een juiste golfhouding en om deze te kunnen handhaven zijn de spieren van de romp en bekken. Dit zijn de buik- en rugspieren. Ook de spieren van bovenbeen en dan de spieren die been zijwaarts bewegen en been sluiten.

Oefening 1

De juiste setup houding aannemen is te oefenen. Maar eerst een holle rug en daarna een bolle rug. Doe dit gelijkmatig en probeer het een aantal keer.

Oefening 2

Denk bij je setup denkbeeldig dat je een bal klemt tussen je knieen. Je spant dan de spieren aan die aan de binnenzijde van je been lopen. Dit zorgt ervoor dat je stabiel staat bij het afslaan.

Bekijk onze abonnementen 

 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!