X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Maak de juiste keuze tussen een hybride en houten 3


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

Je kent het wel. Je hebt een heerlijke drive gehad op een par 5 of par 4. Eigenlijk wil je nu richting de green spelen, maar je hebt nog flink wat meters te overbruggen. Ga je voor de houten 3 of toch voor de iets veiligere hybride?

Kenmerken van een houten 3
Loft van 13 graden, dus minder hoogte en een langere uitrol
Langere afstand
Automatisch meer clubsnelheid door de lengte van de club
Meer spreiding

Kenmerken van de hybride
Loft van 21 graden, dus meer hoogte
Kortere afstand
Automatisch lagere clubsnelheid
Minder spreiding

Wil jij kans maken op de biografie van Tiger Woods door je te abonneren op de Play Like a Pro nieuwsbrief? Klik dan op onderstaande button!

Ik wil kans maken op de biografie van Tiger

Hoger aanspelen
Doordat er meer loft op de hybride zit. Maak je automatisch meer hoogte met de club. Dit kan handig zijn wanneer er water of een bunker voor of achter de green ligt. Er zit een minder lange uitrol in de bal, dan wanneer je met de houten 3 slaat.

Bekijk onze abonnementen. 

Afstand naar de vlag
Zoals je net hebt gelezen, maak je met de houten 3 meer afstand. Wanneer je dus een lange afstand te overbruggen hebt, kan het slim zijn om voor de houten 3 te gaan in plaats van de hybride.

Hoge gras of fairway
Een ander verschil dat de keuze kan bepalen is de ligging van de bal. Lig je op de fairway, dan kun je beide clubs gebruiken. In het hogere gras is het al een iets ander verhaal. De hybride kan prima gebruikt worden, maar de houten 3 zal hoogstwaarschijnlijk dichtklappen bij de swing. Dit zorgt voor een flinke kuil in het gras en pijn aan de rug waarschijnlijk.

Ik wil ook tips voor een rechte drive!

Harde wind
Wanneer het een minder mooie golfdag is met veel wind, kun je er beter voor kiezen de bal zo laag mogelijk te houden. In dit geval een houten 3 dus, in plaats van de hybride. Door de hogere snelheid en de lagere balvlucht zal de wind minder effect hebben.

Chippen
Wist je al dat je ook kunt chippen met een hybride? Bekijk de video met Wil Besseling voor de manier waarop je dit doet.

Voor het slaan van de houten 3 kun je de balpositie iets verder naar voren nemen dan bij de hybride. Wil je meer tips of een video zien met de uitleg voor het slaan met een hybride? Neem dan een abonnement op Play Like a Pro. Betaal eenmalig 25,00 en geniet de komende jaren van meer dan 100 golfinstructievideo’s.

Ik wil meer golftips!  

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!