X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Rechte drive slaan. 4 handige tips


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

Een van de meest vervelende dingen die kunnen gebeuren tijdens een golfronde is het slaan van een shank. Je hebt het plan om een hole-in-one te slaan…Helaas verlaat je de green met een paar extra slagen, omdat je een shank hebt geslagen. Hoe voorkom je dit in het vervolg? Met deze onderstaande tips leggen we je uit hoe jij voortaan wel een rechte drive slaat.

Tip 1: Ontspan 

Als je geen fout wil maken, ben je te veel gefocust op het niet slaan van een shank. Dit leidt er weer toe dat je je onderarmen en handen te veel aanspant. Je houding is dan te gespannen, waardoor het haast onmogelijk wordt om een rechte drive te slaan. Zorg er dan ook voor dat je een natuurlijke houding aanneemt, voordat je een golfswing slaat. Ontspan je armen en houd de golfclub vast met een lichte grip. Met een ontspannen houding, wordt het al iets makkelijker om een rechte drive te slaan.

Wil jij het boek van Tiger Woods ter waarde van €25,00 winnen? Klik hier

Tip 2: Sta niet te ver van de bal af

Als je voeten te ver van de bal afstaan, loop je het risico dat je te hard slaat. Dit komt, omdat je automatisch meer kracht zet op het maken van een swing. Let er dan ook op dat je dicht bij de bal staat. Verder is de stand van je voeten ook van invloed op je slag. Deze bepalen de richting. Je hakken moeten op de zelfde lijn naar het doel staan.

Tip 3: Let op de voetenstand 

De afstand tussen je voeten bepaalt weer de beweeglijkheid van je lichaamsdraai en je balans. Als je voeten te dicht naast elkaar staan, kun je goed met je lichaam doordraaien, maar je hebt dan wel minder evenwicht. Wanneer je je voeten te veel uit elkaar zet, heb je meer evenwicht, maar minder beweeglijkheid. De ideale houding is, als je voeten op schouderbreedte staan. Je hebt dan genoeg evenwicht en kunt nog ver genoeg met je lichaam doordraaien.

Tip 4: Maak je rug recht 

Door je rug recht te maken en een soort ‘zithouding’ aan te nemen, ben je verticaal en horizontaal in balans. Bij deze houding is er een kleine knik in de knieën. Het is belangrijk dat je bovenlichaam zo voorover gebogen is, dat je armen en handen ontspannen zijn en precies onder je kin hangen. Je hebt dan nog meer evenwicht en kunt makkelijker slaan.

Bekijk onze abonnementen 

Volg de tips op en sla en rechte drive

Door de bovenstaande vier tips op te volgen, voelt je volgende swing heel natuurlijk aan. Je hebt veel meer controle over je swing, de club en de bal. Met deze houding sla jij voortaan wel een rechte drive en zijn shanks verleden tijd.

Je kan ook de video’s bekijken in ons online videoarchief. Voor slechts €25,00heb je een leven lang toegang tot onze golfvideo’s.

Ik wil abonneren 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!