X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Verbeter het putten


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

De meeste golfers besteden meer tijd aan het zover mogelijk slaan van de golfbal, terwijl goed putten eigenlijk veel belangrijker is. Dit onderdeel neemt ruim 43 procent van het golfspel in. De meeste golfers hebben 2 tot 3 puts nodig om de hole uit te spelen. Om deze reden is het dan ook zeker de moeite waard om het putten te oefenen. Wij hebben een aantal tips voor je opgesomd om het putten te verbeteren.

Hoe kun je putten verbeteren?
Putten kun je zien als een kunst op zich. Het is hét onderdeel waarmee je echt kunt scoren. Als je niet goed put, heeft dit veel invloed op je golfspel. Ook als je de bal goed van tee naar green slaat. Eigenlijk is het dus onmogelijk om goed te golfen als je niet goed kan putten. Let maar eens op het spel van echte topgolfers. Zij kunnen perfect putten. Volgens de profs is dit zelfs de belangrijkste skill in het golfspel. 

Twee verschillende technieken
Professionals maken bij het putten gebruik van twee verschillende technieken. De techniek die ze gebruiken, hangt weer af van het type stroke. Dit kan een rechte stroke of een stroke van binnen naar binnen zijn. Afhankelijk van de slag wordt er een putter gekozen. Als je een stroke van binnen naar binnen hebt, dan  kies je voor een balanced putter. Voor een rechte stroke gebruik je een face balanced putter. Hiermee heb je de richting iets meer onder controle, waardoor je minder snel een fout maakt.  

Bekijk onze abonnementen vanaf €10,00 

De juiste houding
Naast de techniek, is je houding natuurlijk ook van belang. Tijdens het putten komt je swing vanuit je schouders, hierbij maak je een soort kantelbeweging. Natuurlijk moet je swing makkelijk gaan. Het is dan ook belangrijk dat je hiervoor de juiste houding aanneemt.

Om recht te kunnen putten, is het belangrijk om dezelfde lijn aan te houden, als de richting waarin de bal moet gaan. Als je een golfswing maakt, dan draai je hierbij je lichaam en je schouders. Je gebruikt je armen en polsen als een soort scharnieren, bij putten is dit niet zo. Hierbij sturen je schouders de beweging aan. Je armen en polsen moeten juist in een vast positie staan. Door iets gebogen over de bal te staan, met je linkeroog boven de bal, benut je je schouders optimaal. Het wordt dan veel gemakkelijker om recht te putten. Met deze houding verbeter je dan ook zichtbaar en snel je puttechniek.

Bekijk hieronder een golftip van Kyra!

Bekijk ook de tips en oefeningen van onze pro’s in de golfvideo’s. Nog geen lid van Play Like a Pro? Schrijf je dan vandaag nog in. Betaal eenmalig €25,00 en krijg voor altijd toegang tot onze video’s.

Bekijk onze abonnementen vanaf €10,00 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!