Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848
X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Verlaag je handicap met goed course management

Iedere hole is anders. Soms zijn er waterhindernissen, bunkers of ligt de green uphill. Holes op een zo effectief mogelijke manier spelen noemt men: course management. Met het juiste course management win je zo 2 tot 3 slagen per ronde. 

Stap 1: Clubs en afstanden

Course management begint met het verkennen van je clubs. Haal iedere club uit je tas en schrijf de afstanden op die je behaalt met alle slagen. Doe dit voor de swing, chip, bunkerslag enz. Je kunt dit op de driving range doen, nog beter is om een aantal ballen vanaf de tee in de baan te spelen. Doe het op verschillende holes met verschillende windrichtingen. De nadelen van het uitvoeren op de driving range zijn: 

  • De ballen verliezen gemiddeld 10% aan lengte.
  • Je hebt maar van één kant wind. 

Stap 2: Verken de hole 

Naast iedere tee vind je een bord met hierop de afstanden, bunkers en hindernissen van de hole. Op de borden is het reliëf van de hole niet te zien. De heuvels in de baan zijn echter wel degelijk van belang voor de clubkeuze en type slag. Probeer de hole hierom in je hoofd al te spelen. Welke stappen ga nemen? Een voorbeeld:

Wat doe jij wanneer je normaal gesproken een drive van ongeveer 150 meter slaat. Op 125 meter loopt de hole omhoog tot aan de green die op 175 meter ligt. Speel je de bal 150 meter zodat de bal landt op de heuvel? Of speel je de bal op ongeveer 105 meter met een ijzer zodat je vandaar de bal verder kunt spelen? 

course management

Ik wil mijn handicap verbeteren met de golfvideo’s van Play Like a Pro 

Stap 3: Diepe bunker speel op safe

Wanneer je als beginnende speler in een diepe bunker ligt zie je de bui al hangen. ‘Hier kom ik nooit meer uit’ is de gedachte. Je kunt er ook voor kiezen om de bal aan de achterkant of aan de zijkanten uit de bunker te spelen. Hiermee verlaag je het risico dat je de bunker niet uitkomt scheelt toch weer een streep op de scorekaart.

Stap 4: De green lezen

Neem de tijd voor het lezen van de green. Kijk voordat je de ronde gaat spelen of de greens snel of langzaam zijn. Met nat/vochtig weer zijn de greens meestal langzamer dan met volle zon. Een extra tip voor het lezen van de green kan het gebruik van je voeten zijn. Wanneer je loopt en je bovenlichaam stil houdt voel je de green op- en aflopen. 

Stap 5: Speel je eigen spel

Als laatste stap is het belangrijk dat je zelf de keuzes maakt. Als je met een betere speler in de flight zit, is het verleidelijk om dezelfde clubs te pakken of die drive ook in een keer over het water te slaan. Speel je eigen spel. Je krijgt niet voor niets extra slagen mee. Die lange drive komt later wel.

Bekijk ook de tips en oefeningen van onze pro’s in de golfvideo’s. Nog geen lid van Play Like a Pro? Schrijf je dan vandaag nog in en krijg toegang tot onze video’s.

Bekijk onze abonnementen 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!