X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Wedges, essentieel om punten te scoren! 


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

Bij het gebruik van de wedges ga je negen van de tien keer naar de green toe. Met het kiezen van de juiste wedge kun je de bal dichter bij de vlag spelen. Hoe lekker is het om de bal binnen een meter van de vlag te pitchen of chippen?

De basis 

Een pitching- en sand wedge moet iedere golfer in zijn tas hebben zitten. De pitching wedge (48 graden)* gebruik je gemiddeld bij een afstand van 80 meter tot aan de voorkant van de green. Afhankelijk van je techniek en swingsnelheid uiteraard. Joost Luiten slaat bij een full swing ongeveer 120 meter met zijn pitching wedge. Een sand wedge (56 graden)* gebruik je natuurlijk vanuit het zand en voor de kortere slagen van ongeveer 50 meter. 

*Niet iedere pitching wedge is 48 graden en niet iedere sand wedge is 56 graden. Dit kan enkele graden verschillen per type club.

Bekijk de abonnementen van Play Like a Pro

Gap wedge

Tussen de pitching wedge en de sand wegde zit meestal 8 graden verschil. De vuistregel is dat je per 4 graden een club in de tas moet hebben zitten. De club tussen de pitching wedge en de sand wedge noemt men de gap wedge. Deze club pak je bij de afstanden die zich tussen de pitching- en de sand wedge bevinden. In dit geval zal jouw gap wedge dus 52 graden moeten zijn. Het aanschaffen heeft alleen zin wanneer je het niveau hebt dat je gericht naar de pin kunt spelen. Je moet dus constant 80 meter met je pitching wedge slaan en constant 50 meter met je sand wedge. Als dit nog wisselvallig is, is het nog niet relevant om een gap wedge aan te schaffen. 

 

Lob wedge 

Je weet nu waarschijnlijk hoeveel graden de lob wedge moet zijn op het moment dat de sand wedge 56 graden is. 4 graden erbij maakt 60 graden. De lob wedge haal je uit de tas wanneer je nog een ontzettend korte afstand richting de vlag hebt. Met deze slag maak je veel hoogte en zal de bal dus bijna niet doorrollen. De lob wedge is een ideale club om een hoge bal over de bunker naar de vlag te spelen. Ook geef je de bal makkelijker backspin mee. Ideaal wanneer de vlag op een plateau staat en er achter de vlag meer ruimte is dan voor de vlag. 

Investeren 

Zoals je in de inleiding al hebt gelezen, is het hebben van de juiste wedge belangrijk om te scoren. Schaf een gap wedge of lob wedge aan op het moment dat je gericht naar de vlag gaat spelen en niet meer op het midden van de green mikt. Oefen met de wedges en probeer focus te houden op de afstanden. Dit gaat punten opleveren en dus je handicap verlagen!

Wil jij beter scoren met de wedges? Play Like a Pro heeft meerdere video’s voor het verbeteren van je korte spel met de wedges. Klik hieronder om toegang te verkrijgen tot de video’s.

Ik wil toegang tot de video’s van Play Like a Pro

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!