X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Winter golftip van Jurrian


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

Wat is de winter toch lang! Natuurlijk hebben we mazzel gehad met heerlijke temperaturen van rond de 6-8 graden in het westen van het land. Maar toch begint het bij mij al weer te jeuken om in de zon te mogen golfen. Hoe ik dit overbrug? Mijn basis trainen!

Omdat het te koud is om echt veel buiten te staan in de wind, doe ik veel werk binnen (en in de gym). Ik werk dan ook vooral aan die 3 basis elementen: set-up, take-away, en impact positie. Waar let ik op? Ik controleer het volgende in de spiegel vanuit verschillende hoeken…

Set-up
Voeten schouder breed, met een kleine schouder “tilt”, waarbij mijn rechter lager zit dan links. Mijn heupen moeten horizontaal staan. Mijn handen staan een fractie “voor” de bal, waardoor de shaft iets naar het doel leunt.

Take-away
Mijn grootste probleem: dat mijn handen te veel draaien bij het begin van de swing! Dus controleer ik dat als de club op heuphoogte is dat ik mooi uit mijn schouders ben gedraaid.
Impact
Heel simpel… vanuit de set-up, duw je handen richting het (denkbeeldige) doel, terwijl het clubblad achter de bal blijft. Draai dan je heupen zodat je de stretch voelt in je rechter-onderrug… Zo boots ik het gevoel na van een goed impact: mooi ingedraaid met mijn heupen, handen voor de bal, en in een atletische positie met mijn ruggenwervel.
Wil je deze posities echt goed oefenen? Vraag dan de correcte houding aan je lokale Pro, en oefen ze dan binnen tijdens koude en regenachtige dagen!
Bekijk onze abonnementen 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!