X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Wintertraining Floris Vos


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

Voorkom dat je slechter van je training wordt deze winter…

De winter is een ideale periode om te trainen. Er zijn weinig tot geen wedstrijden en de baancondities laten veel te wensen over. Ideaal om technische veranderingen door te voeren en je voor te bereiden op het nieuwe speelseizoen. Maar let op! Door verkeerd aandacht te geven aan je techniek kun je zomaar slechter uit de winter komen dan je voor de winter was…

Van taakgerichte aandacht naar doelgerichte aandacht

Door techniek te veranderen en te trainen ben je continue heel erg bewust bezig met het uitvoeren van een specifieke beweging, zogenaamde taakgerichte aandacht. Als we kijken naar het spelen in de baan, dan is deze taakgerichte aandacht niet wenselijk. Ideaal is om alle aandacht te hebben op het toepassen van de beweging, het laten gebeuren. Hier spreken we over doelgerichte aandacht.

Het is belangrijk om deze doelgerichte aandacht nu te trainen zodat je direct een koppeling maakt tussen wat je nu traint en straks in het seizoen wilt toepassen.

Train met variatie

Om ervoor te zorgen dat je het bewuste denken over je techniek loslaat, is het van belang dat je je trainingen op de Driving Range altijd afsluit met een training op verschillende targets. Gaan toepassen zoals je in de baan gaat doen. Steeds van doel wisselen en de beweging laten gebeuren door te reageren op het doel wat je voor ogen hebt.

Oefening

Kies een aantal punten op de Driving Range en ga hierop afwisselend ballen slaan. Visualiseer bij elke slag vooraf hoe je wilt dat de bal gaat vliegen door de lucht. Ga door de handelingen zoals je normaal in de baan zou doen, maar zorg dat je continue een plaatje van de te spelen slag in gedachten hebt. Zorg dat je net voordat je de bal slaat nog een keer goed naar het doel kijkt, de slag visualiseert en zodra je ogen weer naar de bal kijken direct reageert op het plaatje wat je in gedachten hebt. Op deze manier leg je alle focus op het doel waardoor je ook doelgericht gaat bewegen. Dit is wat je uiteindelijk ook in de baan wilt bewerkstelligen, aandacht op het doel en de techniek laten gebeuren.

Succes! Heb je vragen? Mail dan gerust naar floris@vosgolf.nl 

Bekijk onze abonnementen 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!