X

Login

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Nieuws

Zorg voor een goede golfgrip!


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 119 in /home/customer/www/playlikeapro.nl/public_html/wp-content/plugins/membership/membershipincludes/classes/membershippublic.php on line 848

Bij elke sport is een specifieke handeling of eigenschap van groot belang. Bij voetbal is het belangrijk om balbehandeling te hebben. Bij darten is de precisie van groot belang en bij polsstokhoogspringen is de timing het belangrijkste. Bij golfen is er ook één zeer belangrijke handeling; de grip. De golfgrip is in feite de manier waarop je de golfclub vasthoudt.

Waarom is de golfgrip zo belangrijk?

Bij het slaan van een golfbal is precisie en het meegeven van snelheid erg belangrijk. Deze twee elementen kan je alleen combineren als je de club op de juiste manier vasthoudt. Als je de club op de juiste manier vasthoudt, kan je richting meegeven aan de bal én de bal ook nog eens veel kracht meegeven. Die twee elementen heb je absoluut nodig.

Als je één vinger verkeerd om je club heen heb, kan je al minder richting of minder snelheid meegeven aan de golfbal. Het is daarom van belang om je grip goed te oefenen.

Ik denk dat Play Like a Pro mij kan helpen met golf.

Hoe moet je je golfclub vasthouden?

De geleerden zijn het er wel over eens dat er meerdere manieren zijn hoe je een golfclub vast kan houden. De manier die jij wilt toepassen, is voornamelijk afhankelijk van je lichaamslengte en de kracht die je in je handen/armen hebt.

interlock

Interlock grip

Een andere mogelijkheid is de interlock grip. Hierbij verbind je de pink van je rechterhand met de wijsvinger van je linkerhand. Hierdoor staan je twee handen continue met elkaar in verbinding. Deze grip wordt met name aangeraden voor mensen met kleine handen of korte vingers.

 

overlap

Vardon grip

De laatste mogelijkheid is de Vardon grip. Deze grip wordt door bijna alle professionele golfers toegepast. Bij deze grip leg je de pink van je rechterhand bovenop de wijsvinger van je linkerhand. Vervolgens leg je de duim van je rechterhand in de vingers van je linkerhand. Met deze grip staan je handen in connectie en daardoor kun je de best mogelijke swing verkrijgen.

Het verkrijgen van de juiste grip vergt wel enige oefening. Je kan dit in het weekend ook leren door bijvoorbeeld een koffer op bovenstaande manier op te tillen. Je zorgt er dan voor dat je de stand van je vingers gaat leren; dat is erg belangrijk! Bekijk hieronder nog een extra swingtip van Inder!

Bekijk ook onze video’s in ons archief over de golfgrip en leer van de pro’s wat zij doen. Nog geen abonnee van Play Like a Pro? Voor €25,00 krijg je je leven lang gratis toegang tot onze videoinstructies.

Bekijk onze abonnementen. 

Krijg nu onbeperkt toegang tot de golfinstructievideo’s van Play Like a Pro voor slechts €25,-.

Abonneer nu!